Beboparket - Houten vloeren!
Deze week fabrieksleegverkoop!


Amsterdam houten vloeren! koop uw houten vloer in amsterdam! Amsterdam leegverkoop! Amsterdam houten vloeren! koop uw houten vloer in amsterdam! Amsterdam leegverkoop!
Lamelparket als variant van parketvloer

een van de grootste verschillen met gewoon parket is dat alleen de toplaag van lamelparket bestaat uit de gekozen houtsoort en de overige lagen uit goedkoper hout bestaan.
Het is verkrijgbaar in veel verschillende houtsoorten, zodat de persoonlijke voorkeur kan worden afgestemd op de keuze voor een bepaalde houtsoort. Elke houtsoort heeft weer andere eigenschappen met betrekking tot kleuren en uitstraling, zodat er een ruim aanbod van is te vinden.
Kenmerken van lamelparket
Hieronder zullen de specifieke eigenschappen en typische kenmerken van lamelparket worden beschreven en zullen er enkele voorbeelden worden gegeven van deze variant.

Een voorbeeld van een kenmerk is dat er een onderscheid en keuze gemaakt kan worden in de gewenste dikte van de toplaag.

Er kan bovendien een keuze gemaakt worden tussen lamelparket dat al helemaal kant-en-klaar wordt afgeleverd en dus direct te leggen is, waarbij ook de afwerking ervan al is gedaan.

Er bestaat echter ook een optie van het kopen van lamelparket waarbij de delen ook direct gelegd kunnen worden, maar waarbij de afwerking, bijvoorbeeld met olie, nog zelf moet worden gedaan.

Een andere eigenschap is dat deze vloer over elke vloer kan worden heen gelegd als de ondervloer maar egaal is, zodat het er strak in komt te liggen. Als extra voordeel biedt het lamelparket de mogelijkheid om de vloer zwevend te laten leggen met alle voordelen van dien.

Een voorbeeld van houtsoorten die gebruikt worden voor deze vloer zijn onder meer eiken, Jatoba en Afzelia lamelparket.

Naast de bovengenoemde eigenschappen is het verkrijgbaar in verschillende breedtes, zodat er wat dat betreft ook nog een keuzemogelijkheid is.

Een lamelparket kan ook met een oud uiterlijk worden geleverd, waarbij er sprake is geweest van het handmatig bewerken van de toplaag ervan, waardoor er op een natuurlijke manier onregelmatigheden waargenomen kunnen worden. Wat is eiken lamelparket?
Eiken lamelparket is opgebouwd uit meerdere lagen en heeft als voordeel dat het op een zwevende manier gelegd kan worden, waardoor het bij een verhuizing eenvoudig
meegenomen kan worden
en in de andere woning weer zwevend te plaatsen. Er is een duidelijk verschil tussen eiken parket en lamelparket. Het verschil is namelijk dat bij lamelparket alleen de bovenste laag voorzien van kwalitatief goed en duurder eiken en bij parket is dit voor alle lagen het geval. Er kan dus gesteld worden dat lamelparket in verhouding goedkoper is in aanschaf dan parket. Kenmerken van eiken lamelparket

Een voorbeeld van een kenmerk is dat het een stabiele vloer betreft en dat komt doordat de verschillende lagen waaruit het lamelparket is opgebouwd stevig verlijmd zijn met elkaar en bovendien ook nog eens haaks op elkaar worden gelegd, waardoor de constructie uitermate stabiel is.

In principe is het op een simpele wijze zelf te plaatsen op elke gewenste ondervloer, als er maar sprake is van een egale ondervloer.

Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot de verbinding tussen de afzonderlijke delen van het eiken lamelparket, waarbij er gesproken wordt over een zogenaamd lockverbinding of een mes- en groef systeem.

Het behoeft na plaatsing geen verdere afwerking en is dus na het leggen ervan direct klaar. Waar wel rekening mee moet worden gehouden als het zwevend wordt gelegd, is dat de ondervloer vochtwerend moet zijn en ook geluidsdempend. lamelparket
Zwevend gelegd

De vloer wordt zwevend gelegd. Dit betekent dat er geen vaste verbinding met de ondervloer (cementdekvloer, beton) bestaat. Voor warmtewering, geluidisolatie en vochtisolatie dient er, met name op een betonnen ondervloer, gebruik te worden gemaakt van een speciale ondervloer. Deze ondervloer kan bestaan uit tempex een laag zachtboard. De laatste mogelijkheid werkt meer geluiddempend dan de tempex laag en isoleert bovendien beter. Doordat de lamelparket vloer zwevend wordt gelegd blijft de lamelparket verhuisbaar. Een nadeel van het zwevend leggen is dat er veel geluiden ontstaan doordat de vaste verbinding met de ondervloer ontbreekt. Indien men te maken heeft met benedenburen, bijvoorbeeld in een flat of appartement, is het ontbreken van deze vaste verbinding een voordeel, daar de klank geluiden niet direct worden doorgegeven naar beneden liggende woonruimten
Een lamelparketvloer wordt vaak al in de fabriek geschuurd en afgewerkt wat betekent dat na het leggen de aansluiting tussen de verschillende delen altijd zichtbaar en voelbaar blijft hoe goed de kwaliteit ook is. De lamellen (vloerdelen) zijn leverbaar in diverse stroken of brede stroken enin verschillende diktes, soorten en prijzen. Bij het leggen van de vloer hoeft de kamer niet in zijn geheel ontruimd te zijn en leggen van de vloer neemt voor een gemiddelde oppervlakte slechts eacute;eacute dag in beslag. Het leggen is dermate eenvoudig doordat er niet meer geschuurd en gelakt hoeft te worden. De prijzen voor lamelparket en paneelvloeren lopen nogal uiteen en zijn vaak ook nog eens verschillend bij de diverse vloerenleveranciers. Wij adviseren dan ook om uw goed te laten informeren over de diverse mogelijkheden en kijk goed van wat er daadwerkelijk op uw offerte staat vermeld want dat voorkomt een vervelende discussie achteraf.
Lamelparket en paneelvloeren
lamelparketvloeren en paneelvloeren zijn vloeren die zijn samengesteld uit meerdere lagen op basis van geperste en gelijmd hout, kunststof en uiteraard natuurlijk hout. Een deel is meestal 14 of 15 mm dik en bestaat uit verschillende lagen hout. De toplagen varieeren van 3 tot 5 mm. Dit is tevens uw slijtlaag van de lamelvloer. Voor de tussenlagen wordt meestal grenen, vuren en soms ook multiplex gebruikt. Deze lamelparketvloeren worden altijd fabrieksmatig samengesteld. Een deel kan bestaan uit verschillende stroken. 2-strooks lamel, 3-strooks lamel maar tegenwoordig ook zeer veel breedstrook lamel. Dit wil zeggen dat de lamel bestaat uit 1 breedte hout. Hierdoor krijgt de lamel het uiterlijk van een plankenvloer maar met een dunnere toplaag hout. Ook zij deze vloeren rondom voorzien van een mes en groef of lock verbinding zodat installatie zeer eenvoudig wordt. De afwerking is ook al fabrieksmatig gedaan met wederom een olie of lak. De lamelparketvloeren worden vaak losliggend, zwevend gelegd op een isolatielaag van 3 tot 8 mm. Ze zijn ook zeer geschikt voor appartementen in verband met de reducering van het contact geluid. Hiervoor zijn diverse ondervloeren op de markt die in combinatie met een lamelvloer aan alle eisen voldoen. Omdat de toplaag dunner is is de werking van dit produkt ook minimaal en kunnen ze prima zwevend gelegd worden.
Nieuwe ontwikkelingen

Er komen steeds meer varianten op de markt die zich net geen lamelvloer maar ook geen plankenvloer mogen noemen. Deze produkten zijn ook samengesteld uit een dikkere toplaag hout, vaak tot 9 a 10 mm dikte met tussenlagen van berkenmultiplex , grenen e.d. Deze produkten hebben de voordelen van een lamelvloer ,qua werking, en de uitstraling van een brede plankenvloer. Deze vloeren zijn tevens prima te verlijmen op een bestaande ondervloer. Ook de houtenvloeren met het FSC keurmerk hebben hun intrede gedaan. Niet alleen de tropische houtsoorten kunnen met dit keurmerk verkocht worden maar ook de verschillende Eiken en Naaldhoutsoorten zijn leverbaar. Vraag ernaar bij een gecertificeerde parketspecialist of kijk op
www.lamelparket.com

Lamelparket kant en klaar

Lamelparket is een parketvloer op basis van het kant en klaar principe, welke bestaat een aantal lagen meestal drie lagen. Een toplaag van edelhout welke is verlijmd op de twee kruiselings verlijmde lagen gemaakt van vurenhout die het werkingsproces van de lamelparket tegen gaan. De dikte van de toplaag is bepalend voor de levensduur van de vloer en varieert van 0,3 tot 5 mm. Een lamelparket met een toplaag van 3 - 5 mm kan twee tot maximaal drie keer opnieuw machinaal geschuurd worden waardoor er een redelijke lange levensduur ontstaat. Het schuren moet wel door een vakman gebeuren want als er teveel af is gehaald dan betekend dat het einde van de vloer.een van de nadelen die zich kunnen voordoen is dat er sprake kan zijn van een duidelijke zichtbare naadvorming tussen de afzonderlijke delen.

Eiken lamelparket is in meerdere uitvoeringen leverbaar, zodat er een geschikte vloer gevonden kan worden die aansluit bij de wensen. Eiken lamelparket of parket als vloerbedekking Een eiken parket geeft stijl en klasse aan de uitstraling van uw woning en is bovendien uitstekend te combineren met uiteenlopende stijlen van het interieur.
Zo kan het prima passen bij een moderne ingerichte woning, maar ook als de sfeer meer de landelijke richting op gaat is het
een uitstekende optie.


Wat is eiken lamelparket?
Eiken lamelparket is opgebouwd uit meerdere lagen en heeft als voordeel dat het op een zwevende manier gelegd kan worden, waardoor het bij een verhuizing eenvoudig
meegenomen kan worden
en in de andere woning weer zwevend te plaatsen. Er is een duidelijk verschil tussen eiken parket en lamelparket. Het verschil is namelijk dat bij lamelparket alleen de bovenste laag voorzien van kwalitatief goed en duurder eiken en bij parket is dit voor alle lagen het geval. Er kan dus gesteld worden dat lamelparket in verhouding goedkoper is in aanschaf dan parket. Kenmerken van eiken lamelparket

Een voorbeeld van een kenmerk is dat het een stabiele vloer betreft en dat komt doordat de verschillende lagen waaruit het lamelparket is opgebouwd stevig verlijmd zijn met elkaar en bovendien ook nog eens haaks op elkaar worden gelegd, waardoor de constructie uitermate stabiel is.

In principe is het op een simpele wijze zelf te plaatsen op elke gewenste ondervloer, als er maar sprake is van een egale ondervloer.

Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot de verbinding tussen de afzonderlijke delen van het eiken lamelparket, waarbij er gesproken wordt over een zogenaamd lockverbinding of een mes- en groef systeem.

Het behoeft na plaatsing geen verdere afwerking en is dus na het leggen ervan direct klaar. Waar wel rekening mee moet worden gehouden als het zwevend wordt gelegd, is dat de ondervloer vochtwerend moet zijn en ook geluidsdempend.

een van de nadelen die zich kunnen voordoen is dat er sprake kan zijn van een duidelijke zichtbare naadvorming tussen de afzonderlijke delen.

Eiken lamelparket is in meerdere uitvoeringen leverbaar, zodat er een geschikte vloer gevonden kan worden die aansluit bij de wensen. Eiken lamelparket of parket als vloerbedekking Een eiken parket geeft stijl en klasse aan de uitstraling van uw woning en is bovendien uitstekend te combineren met uiteenlopende stijlen van het interieur.
Zo kan het prima passen bij een moderne ingerichte woning, maar ook als de sfeer meer de landelijke richting op gaat is het
een uitstekende optie.

Lamelparket duoplank of multiplank Een variant op de parketvloer is het lamelparket, dat door de opbouw in lagen, waarbij er gebruik gemaakt wordt van verschillende materialen, uiteindelijk goedkoper is dan parket dat ook uit lagen is opgebouwd, maar dan van hetzelfde materiaal.
Een teak vloer is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen zoals een massieve en parketvloer. Een andere variant is het lamelparket. De prijzen tussen deze uitvoeringen lopen uiteen waarbij er van massief houten varianten gesteld kan worden dat deze in de hogere prijsklasse te vinden is.

De meeste houtsoorten zijn niet geschikt om in alle ruimtes te plaatsen, maar teak is zelfs toe te passen in de badkamer, zodat ook deze ruimte een natuurlijke uitstraling kan krijgen.

Het voordeel van een parketuitvoering is dat dit in verschillende motieven gelegd kan worden zodat er een bijzonder patroon mee gecreeuml;erd kan worden.


Tips over soorten en kenmerken houten vloeren

Het eerste onderscheid dat gemaakt kan worden
op basis van prijs
zijn vloerdelen die onbehandeld verkocht worden en houten vloeren die al behandeld zijn en dus klaar zijn om direct gelegd en gebruikt te worden.

Het voordeel van nog onbehandelde soorten is dat de vloer geheel naar eigen voorkeur en inzicht kan worden afgewerkt.

Het voordeel van het kopen van voorbehandelde uitvoeringen
is dat u kunt kiezen op basis van de huidige uitstraling en dat maakt het eenvoudig om een goedkope uitvoering te kopen die voldoet aan de wensen en die meteen past bij het interieur van de woning.

men kan ook kiezen voor lamelparket. Lamelparket is goedkoop, want
namelijk alleen de bovenste laag is van kwaliteitshout en de overige lagen zijn van een goedkope houtsoort.

Wanneer het budget nog ontoereikend is om een echte goedkope houten uitvoering te kopen, kan men kiezen voor laag geprijsd laminaat dat wel een houtlook heeft.

Wij leveren laminaat, lamelparket, systeemvloeren, massief eiken vloeren en zelfs stevige kroegvloeren, in alle denkbare kleuren, behandelingen en in iedere gewenste breedte. Service staat bij ons hoog in het vaandel, wij denken graag met U mee.
Het is bij MaHe Vloeren ook mogelijk Uw vloer te laten plaatsen, of voor de handige mensen onder ons een uitgebreide uitleg amp; instructie te krijgen om tot hetzelfde uitstekende resultaat te komen. Alle daarbij behorende producten zijn dan ook door ons leverbaar, van ondervloeren tot plinten.
Wij zijn er dan ook trots om te kunnen garanderen dat de vloeren binnen maximaal 1 week geleverd, dan wel geplaatst kunnen worden, voor een zeer aantrekkelijke prijs.
Ook voor traprenovaties kunt U bij ons terecht. Ook hier zijn vele kleurstellingen en/of varianten uitvoerbaar. klik voor een indruk van de prijzen op de volgende link
houten vloer, laminaat, eiken, grenen lamel parketEiken lamelparket voor en nadelen Met betrekking tot de keuze voor een eiken vloer zijn er uiteenlopende mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor een authentieke en karakteristieke eiken vloer, maar behoort het ook tot de mogelijkheden om diezelfde uitstraling, maar met het gemak van onderhoud en simpele reiniging, te kiezen voor lamelparket.
© Beboparket - 2012 - Alle rechten voorbehouden! - Beboparket Houten Vloeren Link Partners