Beboparket - Houten vloeren!
Deze week fabrieksleegverkoop!


assen houten vloeren! Koop houten vloeren in assen! Goedkoopste houten vloeren assen! Koop uw houten vloer in assen! assen houten vloeren! Koop houten vloeren in assen! Goedkoopste houten vloeren assen! Koop uw houten vloer in assen! Houten vloeren bij beboparket in Assen
Wanneer u op zoek bent naar
houten vloeren in regio Assen, dan bent u bij beboparket aan het juiste adres. U vindt namelijk allerlei soorten houten vloeren van eiken- en grenenhout bij deze speciaalzaak in Vriezenveen in Overijssel vlakbij Almelo , op een acceptabele afstand van Assen . Beboparket is een groothandel in houten vloeren waar ook particulieren welkom zijn. Bij deze winkel kunnen de particulieren uit Assen terecht voor zeer voordelige houten vloeren. Daarbij garandeert Beboparket de laagste prijzen van heel Assen voor deze houten vloeren. Wanneer u ze ergens anders toch goedkoper vindt in de buurt van Assen, dan biedt beboparket u nog een lagere prijs voor deze houten vloeren.

Uitstekende service bij aankoop van een houten vloer bij Beboparket
We komen elke dag van de week in Assen om vloeren te leveren bij onze dealers dus wanneer u besluit om niet in Assen maar bij ons een goedkope houten vloer te kopen, dan kunt u rekenen op een uitstekende service. Beboparket heeft namelijk een eigen transportbedrijf en een legservice voor de houten vloeren. Daarbij word de houten vloer door ons eigen transportbedrijfop een voordelige manier bij u thuisbezorgdin Assen. De legservice van Beboparket
houdt in, dat er een betaalbare parketteur
uit ons eigen team van 30 ervaren leggers bij u thuis de vloer komt leggen
Houten vloeren prijzen| Eiken vloer| Eiken vloerdelen| Eiken vloeren| Eiken vloeren Assen| Goedkope eiken vloerdelen| Goedkoopste massief eiken vloer| Houten vloeren| Goedkope massief houten vloer| Massief eiken vloer


is een gemeente en stad in het noorden van de Nederlandse provincie Drenthe, waarvan het de hoofdstad is. De oppervlakte van de gemeente is 83,5 kmsup2;. Op 28 augustus 2007 werd de 65.000e inwoner geboren. Assen is de snelstgroeiende stad van noordelijk Nederland. Een inwoner van Assen wordt een Assenaar of een Asser genoemd[1]. Assen maakt samen met onder meer Groningen deel uit van de regiovisie Groningen-Assen.
Kernen De stad Assen ligt in een esdorpenlandschap. De gemeente omvat behalve de stad Assen, de dorpen Witten, Loon, Rhee, Ter Aard, Ubbena, een gedeelte van Vries, Zeijerveen en Zeijerveld. Daarnaast horen de buurtschappen Anreep, De Haar, Schieven en Graswijk bij de Gemeente Assen.


Geschiedenis

In 1258 werd het nonnenklooster Sancta Maria de Campe of Marieumlkamp verplaatst van Coevorden naar een dekzandrug op de plek waar nu het centrum van Assen ligt. Het grootste deel van de toen gegraven singels is later gedempt, maar de huidige straatnamen (Gedempte Singel, Noordersingel, Oostersingel en Zuidersingel) herinneren er nog aan. Het klooster werd in 1602 opgeheven, waarna het hoofdgebouw in gebruik werd genomen als vergaderplaats voor onder meer het College van Gedeputeerden. Later in de 17e eeuw ontstond er een echte nederzetting binnen de singels, ongeveer een cirkel met een doorsnede van 300 m. Pas laat in de 18e eeuw werd Assen uitgebreid tot buiten dit gebied. Het voorheen vrij onaanzienlijke Assen werd pas rond die tijd een aantrekkelijke woonplaats voor de welgestelden in de provincie. Voorbeelden van opmerkelijke woonhuizen zijn Huize Overcingel en het Witte Huis. In opdracht van Lodewijk Napoleon, die Assen als zomerresidentie koos, werd het in 1807 een zelfstandige gemeente en in 1809 een stad. Daarmee is het eacute;eacute van de jongste steden met stadsrechten in Nederland. Het grootse stedenbouwkundige plan dat hij liet maken door de Italiaanse architect Carlo Giovanni Francesco Giudici bleef nagenoeg onuitgevoerd. In 1814 werd Assen hoofdstad van Drenthe. In de prille ochtend van maandag 11 december 1944 werd een gewapende overval gepleegd op het Huis van Bewaring in Assen. De overval werd uitgevoerd door 11 mannen en 1 vrouw, ze bevrijdden uiteindelijk 29 gevangenen. De overvallers en een deel van de bevrijde gevangenen waren jongeren die behoorden tot de Knok Ploeg Noord Drenthe.


Woonwijken

De laatste 100 jaar is de ontwikkeling van Assen in een stroomversnelling geraakt. In de periode voor de Tweede Wereldoorlog groeide de werkgelenheid en daarmee het inwonertal tot ongeveer 22.000 mensen. Na de oorlog verdubbelde dat aantal. Na de Tweede Wereldoorlog werd een aantal grote woonwijken gebouwd. Assen heeft 9 woonwijken, die soms weer zijn opgedeeld in buurten. Het oudste is het centrum, waarna ldquo;over het spoorrdquo; Assen-Oost werd gebouwd, dat in de volksmond ook wel Vredeveld wordt genoemd. Deze wijk is vanuit het verleden op te splitsen in verschillende buurten, zoals het Rode, Blauwe en Witte dorp, de Schildersbuurt, Amelterhout en de villawijken Sluisdennen, Vreebergen en Houtlaan. In Assen-Oost wordt een nieuwe woonbuurt ingericht, Park Diepstroeten, op het voormalige terrein van de stichting Hendrik van Boeijenoord. De tweede uitbreiding in Assen zijn de wijken de Lariks en Noorderpark, vervolgens werden Vredeveld en Noorderpark vergroot en werd de wijk Pittelo gebouwd. Begin jaren #39;70 kwam de wijk Assen-West tot stand; deze bestaat uit de buurten Baggelhuizen, Kortbossen en Westerpark. In de jaren #39;80 en #39;90 werden Peelo en Marsdijk gebouwd. Kloosterveen is de nieuwste woonwijk van Assen. In de wijk komen ongeveer 6.500 woningen te staan en is zo opgezet dat alle woonstijlen van de twintigste eeuw er in terug te vinden is. In het hart van Kloosterveen wordt een compleet voorzieningencentrum gebouwd, genaamd lsquo;Kloosterveste#39; . Assen heeft nu, als snelst groeiende stad van het noorden, ongeveer 67.000 inwoners. Naar verwachting neemt dit aantal de komende jaren verder toe tot 80.000 in 2030.


Stadsdelen

de negen stadsdelen met inwonersaantal per januari 2010


Cultuur en Toerisme


Gebouwen

Aan de veelhoekige Brink, voorheen de voorhof van het klooster, staan enkele belangrijke gebouwen, zoals het voormalige Provinciehuis (nu Drents Museum), het Drents Archief en de Abdijkerk. Iets noordelijker staat het grote neoclassicistische Paleis van Justitie, met als opschrift: Sine justitia nulla libertas (Zonder gerechtigheid geen vrijheid). Rond 1900 werd de grote Johan Willem Frisokazerne gebouwd, die nog steeds in gebruik is. Hieronder nog een aantal bijzondere gebouwen: Zie ook de lijst van rijksmonumenten in Assen.


Vervoer

De Drentsche Hoofdvaart werd in 1780 tot in Assen doorgetrokken en rond 1860 verbonden met het Noord-Willemskanaal naar Groningen. In de 20e eeuw werd besloten de vaart vanaf het centrum van Assen tot aan het Noord Willemskanaal af te sluiten voor vaarverkeer. De kolk werd gedempt, hier kwam een parkeerplaats voor de bioscoop en theater de Kolk. In 2007 is begonnen met grootschalige werkzaamheden rond de Vaart met de bedoeling om vanaf 2008 weer bootjes in het centrum van Assen te kunnen ontvangen. De kolk is in ere hersteld, dammen zijn weggegraven en bruggen gebouwd zodat vaarverkeer weer mogelijk is. Dit project heeft vele miljoenen euro#39;s gekost, en is voor een groot deel gefinancierd uit subsidies. De Asser politiek heeft hier, samen met de plannen rond een nieuw te bouwen Cultureel Kwartier, veel over gediscussieerd. Uiteindelijk heeft de hele politiek met uitzondering van de SP ingestemd met deze plannen. De reacties op het weer bevaarbaar maken van de Vaart zijn dermate positief dat er nu plannen zijn om ook het Kanaal weer bevaarbaar te maken. Dit is een nog grotere klus omdat naast bruggen er ook sluizen gebouwd moeten worden. Sinds 1870 heeft Assen een station aan de spoorlijn van Zwolle naar Groningen, Station Assen. Er zijn plannen om een nieuw station te bouwen in Assen-Zuid. Het Huidige station gaat ingrijpend veranderen de komende jaren en maakt deel uit van het plan de FlorijnAs.


Wegen

Assen ligt aan de A28 tussen Groningen en Zwolle. Via de N33 is het mogelijk om vlot naar Veendam, Delfzijl en de Eemshaven te reizen. Er zijn plannen om de N33 te verdubbelen ook komt er bij Assen-Zuid een betere aansluiting op de A28. Tevens ligt Assen aan het noordelijke eindpunt van de N371, die vanuit Meppel langs de Drentse Hoofdvaart voert.


Openbaar vervoer

Assen ligt als Intercity station aan de spoorlijn Zwolle - Groningen alwaar treinen van NS stoppen. Het busvervoer in Assen wordt verzorgd door Qbuzz en VMNN met onderstaande buslijnen
College van burgemeester en wethouders:


Sport

Het bekendste sportevenement van Assen is de TT, de jaarlijkse motorrace op het Circuit van Drenthe. De TT hoort al sinds 1949 bij het Wereldkampioenschap motorsport. Het is tevens het grootste 1-daagse sportevenement van Nederland. Traditioneel wordt de motorrace op de laatste zaterdag in juni gehouden. Daaraan voorafgaande de TT-nacht (vrijdag op zaterdag), waar bezoekers uit de hele regio en uit allerlei landen komen. In 2009 begon de Ronde van Spanje in Assen. Er werd op het TT-circuit een proloog verreden.


Bekende AssenarenOnboard lap Assen TT-circuit
© Beboparket - 2012 - Alle rechten voorbehouden! - Beboparket Houten Vloeren Link Partners