


Wanneer u op zoek bent naar houten vloeren in regio Assen, dan bent u bij beboparket aan het juiste adres. U vindt namelijk allerlei soorten houten vloeren van eiken- en grenenhout bij deze speciaalzaak in Vriezenveen in Overijssel vlakbij Almelo , op een acceptabele afstand van Assen . Beboparket is een groothandel in houten vloeren waar ook particulieren welkom zijn. Bij deze winkel kunnen de particulieren uit Assen terecht voor zeer voordelige houten vloeren. Daarbij garandeert Beboparket de laagste prijzen van heel Assen voor deze houten vloeren. Wanneer u ze ergens anders toch goedkoper vindt in de buurt van Assen, dan biedt beboparket u nog een lagere prijs voor deze houten vloeren.
Uitstekende service bij aankoop van een houten vloer bij Beboparket We komen elke dag van de week in Assen om vloeren te leveren bij onze dealers dus wanneer u besluit om niet in Assen maar bij ons een goedkope houten vloer te kopen, dan kunt u rekenen op een uitstekende service. Beboparket heeft namelijk een eigen transportbedrijf en een legservice voor de houten vloeren. Daarbij word de houten vloer door ons eigen transportbedrijfop een voordelige manier bij u thuisbezorgdin Assen. De legservice van Beboparket
houdt in, dat er een betaalbare parketteur
uit ons eigen team van 30 ervaren leggers bij u thuis de vloer komt leggen Houten vloeren prijzen| Eiken vloer| Eiken vloerdelen| Eiken vloeren| Eiken vloeren Assen| Goedkope eiken vloerdelen| Goedkoopste massief eiken vloer| Houten vloeren| Goedkope massief houten vloer| Massief eiken vloer
is een gemeente en stad in het noorden van de Nederlandse provincie Drenthe, waarvan het de hoofdstad is. De oppervlakte van de gemeente is 83,5 kmsup2;. Op 28 augustus 2007 werd de 65.000e inwoner geboren. Assen is de snelstgroeiende stad van noordelijk Nederland. Een inwoner van Assen wordt een Assenaar of een Asser genoemd[1]. Assen maakt samen met onder meer Groningen deel uit van de regiovisie Groningen-Assen.
Kernen De stad Assen ligt in een esdorpenlandschap. De gemeente omvat behalve de stad Assen, de dorpen Witten, Loon, Rhee, Ter Aard, Ubbena, een gedeelte van Vries, Zeijerveen en Zeijerveld. Daarnaast horen de buurtschappen Anreep, De Haar, Schieven en Graswijk bij de Gemeente Assen.
Geschiedenis
In 1258 werd het nonnenklooster Sancta Maria de Campe of Marieumlkamp verplaatst van Coevorden naar een dekzandrug op de plek waar nu het centrum van Assen ligt. Het grootste deel van de toen gegraven singels is later gedempt, maar de huidige straatnamen (Gedempte Singel, Noordersingel, Oostersingel en Zuidersingel) herinneren er nog aan. Het klooster werd in 1602 opgeheven, waarna het hoofdgebouw in gebruik werd genomen als vergaderplaats voor onder meer het College van Gedeputeerden. Later in de 17e eeuw ontstond er een echte nederzetting binnen de singels, ongeveer een cirkel met een doorsnede van 300 m. Pas laat in de 18e eeuw werd Assen uitgebreid tot buiten dit gebied. Het voorheen vrij onaanzienlijke Assen werd pas rond die tijd een aantrekkelijke woonplaats voor de welgestelden in de provincie. Voorbeelden van opmerkelijke woonhuizen zijn Huize Overcingel en het Witte Huis. In opdracht van Lodewijk Napoleon, die Assen als zomerresidentie koos, werd het in 1807 een zelfstandige gemeente en in 1809 een stad. Daarmee is het eacute;eacute van de jongste steden met stadsrechten in Nederland. Het grootse stedenbouwkundige plan dat hij liet maken door de Italiaanse architect Carlo Giovanni Francesco Giudici bleef nagenoeg onuitgevoerd. In 1814 werd Assen hoofdstad van Drenthe. In de prille ochtend van maandag 11 december 1944 werd een gewapende overval gepleegd op het Huis van Bewaring in Assen. De overval werd uitgevoerd door 11 mannen en 1 vrouw, ze bevrijdden uiteindelijk 29 gevangenen. De overvallers en een deel van de bevrijde gevangenen waren jongeren die behoorden tot de Knok Ploeg Noord Drenthe.
Woonwijken
De laatste 100 jaar is de ontwikkeling van Assen in een stroomversnelling geraakt. In de periode voor de Tweede Wereldoorlog groeide de werkgelenheid en daarmee het inwonertal tot ongeveer 22.000 mensen. Na de oorlog verdubbelde dat aantal. Na de Tweede Wereldoorlog werd een aantal grote woonwijken gebouwd. Assen heeft 9 woonwijken, die soms weer zijn opgedeeld in buurten. Het oudste is het centrum, waarna ldquo;over het spoorrdquo; Assen-Oost werd gebouwd, dat in de volksmond ook wel Vredeveld wordt genoemd. Deze wijk is vanuit het verleden op te splitsen in verschillende buurten, zoals het Rode, Blauwe en Witte dorp, de Schildersbuurt, Amelterhout en de villawijken Sluisdennen, Vreebergen en Houtlaan. In Assen-Oost wordt een nieuwe woonbuurt ingericht, Park Diepstroeten, op het voormalige terrein van de stichting Hendrik van Boeijenoord. De tweede uitbreiding in Assen zijn de wijken de Lariks en Noorderpark, vervolgens werden Vredeveld en Noorderpark vergroot en werd de wijk Pittelo gebouwd. Begin jaren #39;70 kwam de wijk Assen-West tot stand; deze bestaat uit de buurten Baggelhuizen, Kortbossen en Westerpark. In de jaren #39;80 en #39;90 werden Peelo en Marsdijk gebouwd. Kloosterveen is de nieuwste woonwijk van Assen. In de wijk komen ongeveer 6.500 woningen te staan en is zo opgezet dat alle woonstijlen van de twintigste eeuw er in terug te vinden is. In het hart van Kloosterveen wordt een compleet voorzieningencentrum gebouwd, genaamd lsquo;Kloosterveste#39; . Assen heeft nu, als snelst groeiende stad van het noorden, ongeveer 67.000 inwoners. Naar verwachting neemt dit aantal de komende jaren verder toe tot 80.000 in 2030.
Stadsdelen
de negen stadsdelen met inwonersaantal per januari 2010
- Centrum Assen (5.400)
- Assen-Oost (7.800)
- de Lariks (5.700)
- Noorderpark (8.600)
- Pittelo (3.800)
- Assen-West (4.100)
- Peelo (6.900)
- Marsdijk (12.900)
- Kloosterveen (10.200+)
- Messchenveld (toekomst)
Cultuur en Toerisme
Gebouwen
Aan de veelhoekige Brink, voorheen de voorhof van het klooster, staan enkele belangrijke gebouwen, zoals het voormalige Provinciehuis (nu Drents Museum), het Drents Archief en de Abdijkerk. Iets noordelijker staat het grote neoclassicistische Paleis van Justitie, met als opschrift: Sine justitia nulla libertas (Zonder gerechtigheid geen vrijheid). Rond 1900 werd de grote Johan Willem Frisokazerne gebouwd, die nog steeds in gebruik is. Hieronder nog een aantal bijzondere gebouwen:
- Overcingel is een 18e-eeuws landgoed
- Jozefkerk neoclassicistisch stijl
- Huis van bewaring Assen 1840
Vervoer
De Drentsche Hoofdvaart werd in 1780 tot in Assen doorgetrokken en rond 1860 verbonden met het Noord-Willemskanaal naar Groningen. In de 20e eeuw werd besloten de vaart vanaf het centrum van Assen tot aan het Noord Willemskanaal af te sluiten voor vaarverkeer. De kolk werd gedempt, hier kwam een parkeerplaats voor de bioscoop en theater de Kolk. In 2007 is begonnen met grootschalige werkzaamheden rond de Vaart met de bedoeling om vanaf 2008 weer bootjes in het centrum van Assen te kunnen ontvangen. De kolk is in ere hersteld, dammen zijn weggegraven en bruggen gebouwd zodat vaarverkeer weer mogelijk is. Dit project heeft vele miljoenen euro#39;s gekost, en is voor een groot deel gefinancierd uit subsidies. De Asser politiek heeft hier, samen met de plannen rond een nieuw te bouwen Cultureel Kwartier, veel over gediscussieerd. Uiteindelijk heeft de hele politiek met uitzondering van de SP ingestemd met deze plannen. De reacties op het weer bevaarbaar maken van de Vaart zijn dermate positief dat er nu plannen zijn om ook het Kanaal weer bevaarbaar te maken. Dit is een nog grotere klus omdat naast bruggen er ook sluizen gebouwd moeten worden. Sinds 1870 heeft Assen een station aan de spoorlijn van Zwolle naar Groningen, Station Assen. Er zijn plannen om een nieuw station te bouwen in Assen-Zuid. Het Huidige station gaat ingrijpend veranderen de komende jaren en maakt deel uit van het plan de FlorijnAs.
Wegen
Assen ligt aan de A28 tussen Groningen en Zwolle. Via de N33 is het mogelijk om vlot naar Veendam, Delfzijl en de Eemshaven te reizen. Er zijn plannen om de N33 te verdubbelen ook komt er bij Assen-Zuid een betere aansluiting op de A28. Tevens ligt Assen aan het noordelijke eindpunt van de N371, die vanuit Meppel langs de Drentse Hoofdvaart voert.
Openbaar vervoer
Assen ligt als Intercity station aan de spoorlijn Zwolle - Groningen alwaar treinen van NS stoppen. Het busvervoer in Assen wordt verzorgd door Qbuzz en VMNN met onderstaande buslijnenCollege van burgemeester en wethouders:
- Burgemeester: K.S. (Sicko) Heldoorn - PvdA. Sinds 2 juli 2007 burgemeester van Assen. Hij volgde aftredend burgemeester Dineke van As-Kleijwegt op, die per 1 juni 2007 met pensioen is gegaan.
- Wethouder: J. (Jaap) Kuin - PvdA
- Wethouder: H.A. (Henk) Matthijsse - VVD
- Wethouder: A. (Alex) Langius - Christenunie
- Wethouder: M. (Maurice) Hoogeveen - D66
- Wethouder: A. (Albert) Smit - PvdA
Sport
Het bekendste sportevenement van Assen is de TT, de jaarlijkse motorrace op het Circuit van Drenthe. De TT hoort al sinds 1949 bij het Wereldkampioenschap motorsport. Het is tevens het grootste 1-daagse sportevenement van Nederland. Traditioneel wordt de motorrace op de laatste zaterdag in juni gehouden. Daaraan voorafgaande de TT-nacht (vrijdag op zaterdag), waar bezoekers uit de hele regio en uit allerlei landen komen. In 2009 begon de Ronde van Spanje in Assen. Er werd op het TT-circuit een proloog verreden.
Bekende Assenaren
- Joan Alberti (6 maart 1698), theoloog en filoloog (overl. 13 augustus 1762)
- Lucas Oldenhuis Gratama, advocaat, rechter, Drents Statenlid en lid van de Tweede kamer van de Staten-Generaal (overl. 5 juli 1887)
- Hendrik Jan Smidt (11 oktober 1831), liberaal Tweede Kamerlid, Minister van Justitie, staatsraad en Gouverneur van Suriname (overl. 14 maart 1917)
- Rika Hopper (1877-1964), acteur.
- Jan Donner (3 februari 1891), Nederlands jurist en politicus (overl. 1981)
- Jan Marginus Somer (22 oktober 1899), kolonel en hoofd inlichtingen in Engeland tijdens de WO II (overl. 1979)
- Louis Henri Somer (13 mei 1901), violist en componist (overl. 1966)
- Leendert van Aalst (10 januari 1887), violist en directeur van de koren quot;De Volksstemquot;, quot;De Kleine Stemquot; en na de 2e wereldoorlog van quot;De Jonge Zangersquot; (overl. 1967)
- Jan Smallenbroek (21 februari 1909), Nederlands politicus (overl. 1974)
- Miep Diekmann (25 januari 1925), schrijfster van kinderboeken
- Eppie Wietzes (28 mei 1938), Formule 1-coureur
- Harry Muskee (10 juni 1941), zanger van de band Cuby and the Blizzards
- Dick Rienstra (9 februari 1942), zanger en acteur
- Johan Bontekoe (1 juli 1943), zwemmer (overl. 25 maart 2006)
- Klenie Bimolt (8 juni 1945), zwemster
- Olga Zuiderhoek (16 september 1946), actrice
- Robert Willem Imker (1948), musicus, later zwerver, ook bekend als Tokkel (overl. 4 februari 2001). [2]
- Egbert Streuer (1 februari 1954), zijspancoureur
- Erwin Java (18 juli 1956), gitarist en muziekdocent
- Bernard Schnieders (1 februari 1958), motorsporter (overl. 21 okt. 2005)
- Hans Spaan (24 december 1958), motorcoureur
- Peter Hoekstra (4 april 1973), voetballer, 5 interlands voor het Nederlands Elftal
- Bas Roorda (13 februari 1973), Keeper
- Timothy Beck (2 januari 1977), atleet en bobsleeeuml;r
- Anniek Pheifer (16 oktober 1977), actrice
- Marc de Maar (15 februari 1984), wielrenner
- Inge Dekker (18 augustus 1985), zwemster
- Lia Dekker (24 januari 1987), zwemster
- Sergio van Dijk (6 augustus 1982), voetballer
- Leacute;vi Weemoedt (22 oktober 1948), schrijver en dichter
- Marlous Oosting (1988), zangeres
-
Arnold Kuik (29 juli 1971), gitarist Mooi Wark
Onboard lap Assen TT-circuit