Beboparket - Houten vloeren!
Deze week fabrieksleegverkoop!
Teak houten vloeren Een teak vloer is eacute;eacute van de soorten houten vloeren die welbewust wordt gekozen om de specifieke eigenschappen.

Teak van verschillende soorten hout
Teak is een houtsoort die oorspronkelijk afkomstig is uit zuidoost Azieuml; en dan vooral uit India. Tegenwoordig wordt teak vooral ook geplaatst in tropische gebieden, bijvoorbeeld in Afrika. Deze verplaatsing van de aanplant van dit gewas heeft tot gevolg dat de vloer die afkomstig is van hout uit Indonesieuml; andere eigenschappen kan vertonen dan die van hout uit Afrika is gemaakt. Dit komt doordat de omstandigheden waarin het teak groeit niet hetzelfde zijn. Dit is verder geen probleem want deze variatie in eigenschappen is ook terug te zien bij andere houtsoorten zoals eiken en grenen die op meerdere plaatsen groeien en verwerkt worden tot vloeren.
De eigenschappen van teak

Teak zelf is buitengewoon goed bestand tegen weersinvloeden en daarom wordt
er ook veel teak gebruikt voor het vervaardigen van tuinmeubelen.

Een voorbeeld van een eigenschap van dit materiaal is dat de kleur varieert van lichtbruin tot goudgekleurd bruin. Net als andere houtsoorten zal ook teak na verloop van tijd verkleuren en donkerder worden.

Een teak vloer is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen zoals een massieve en parketvloer. Een andere variant is het lamelparket. De prijzen tussen deze uitvoeringen lopen uiteen waarbij er van massief houten varianten gesteld kan worden dat deze in de hogere prijsklasse te vinden is.

De meeste houtsoorten zijn niet geschikt om in alle ruimtes te plaatsen, maar teak is zelfs toe te passen in de badkamer, zodat ook deze ruimte een natuurlijke uitstraling kan krijgen.

Het voordeel van een parketuitvoering is dat dit in verschillende motieven gelegd kan worden zodat er een bijzonder patroon mee gecreeuml;erd kan worden.

Voor de afwerking is het mogelijk om gebruik te maken van lak of olie en voor een glanzende vloer is het aan te raden was te gebruiken.

Een andere bijzondere eigenschap is dat er weinig sprake is van werking van de vloer en bovendien is Teak de eigenschap toegedaan dat het vettig is en daardoor beter bestand is tegen vuil en vocht.
© Beboparket - 2012 - Alle rechten voorbehouden! - Beboparket Houten Vloeren Link Partners