Beboparket - Houten vloeren!
Deze week fabrieksleegverkoop!


Eiken Houten Vloeren te koop! Amsterdam houten vloeren! Stuntverkoop houten vloeren amsterdam voordeel! aanbieding!
Planken vloeren
( ook wel gemaakt van eiken vloeren ook in de aanbieding ) deze wordt ook wel genoemd herberg parketvloer ) Een eiken vloer heeft een prachtige nostalgische en natuurlijke uitstraling en is in te passen in verschillende stijlen van interieur.
Zo kan een eiken vloeruitstekend te combineren zijn met een vrij moderne inrichting, maar wordt
deze ook vaak terug gezien in een interieur waar de landelijke en rustieke stijl de boventoon voert. Als de keuze is gevallen op eiken dan is er nog een keuze die gemaakt moet worden, namelijk voor welk soort er gekozen wordt. Er zijn meerdere eiksoorten die over afzonderlijke typerende kenmerken beschikken.
Planken van eiken

Deze vloerdelen
worden vervaardigd uit natuurlijk materiaal en dat is dan ook meteen de reden waarom een eiken planken vloer een natuurlijke uitstraling heeft. De planken worden gezaagd uit eikenhout en dit staat erom bekend dat het sterke en duurzame eigenschappen heeft, waardoor er niet alleen vloeren van worden vervaardigd, maar er veel meer toepassingen zijn onder meer op het gebied van
meubels.
Met dit materiaal heeft u niet de goedkoopste soort vloeren, maar het voordeel is dat deze een lange levensduur heeft.
Mogelijkheden en toepassingen van een eiken vloer

Eeacute van de kenmerken van deze houtsoort is dat deze bekend staan om de duurzaamheid, maar voor wat betreft de hardheid kan gezegd worden dat eiken planken niet tot de categorie hardste houtsoort behoort, maar wel de juiste hardheid heeft om een
vloer in huis aan te brengen.

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen Franse, rood Amerikaanse en wit Amerikaanse eiken planken die elk hun eigen kleur en karakter hebben. Voor wat betreft de laatstgenoemde groep kan gezegd worden dat deze minder snel een andere kleur verkrijgen dan bijvoorbeeld de Franse eiken planken die sneller verkleuren.

Er kan een keuze gemaakt worden voor een strakke vloer, die heel goed tot zijn recht komen in een moderne en strakke inrichting.

Een andere mogelijkheid betreft de soort waarin knoesten en barsten te zien zijn en dus een meer authentiek karakter hebben.

Ook is er nog een andere optie en dat is de mogelijkheid om een nieuwe
planken vloer te kopen, maar die op een dusdanige manier bewerkt is dat de oudheid ervan afstraalt.

Voor wie echte oude eiken planken wil is er dan nog een laatste mogelijkheid en dat betreft oude vloerdelen die uit een klooster of pakhuis komen en opnieuw gebruikt kunnen worden.


Aanbod
van soorten en stijlen


Een voorbeeld van parket van Multi Vloer is de ambachtelijke parketvloer met als kenmerk dat het hier om massief parket gaat waarbij er geen sprake is van mes of groef. Bij ambachtelijk parket zijn er variaties aan te brengen zoals een visgraatmotief of een blokpatroon.

Een ander typisch voorbeeld is de samengestelde
variant waarbij er sprake is van massief houten delen die weer aangebracht worden op vloerdelen, waardoor er een prachtige authentieke uitstraling naar voren komt. Een dergelijke samengestelde vloer kan op verschillende manieren geplaatst worden, namelijk zwevend of verlijmd en is eventueel eenvoudig zelf te plaatsen.

Voor wat betreft de houtsoorten waar een keuze uit gemaakt kan worden kan er gesteld worden dat er een ruim aanbod is. Enkele houtsoorten die tot het assortiment van Multi Vloer behoren zijn onder meer de bekende soorten zoals eiken, beuken en merbau, maar ook de minder bekende soorten zijn beschikbaar zoals maple en jatoba.

Het grootste aanbod is natuurlijk gericht op parket van verschillende soorten, maar naar wens kan er eventueel ook voor een andere soort gekozen worden.Eiken parket in diverse soorten
Zoals gezegd zijn er meerdere soorten eiken als parketvloer geschikt. Bij een eiken parket vloer kunnen de volgende soorten onderscheiden worden, namelijk het massief, het ambachtelijke of fineer parket en tot slot het eiken lamelparket. Het spreekt voor zich dat elk van deze soorten over andere kwaliteiten en eigenschappen beschikken en ook is er in de prijs die voor de afzonderlijke soorten betaald wordt een duidelijk verschil zichtbaar. De keuze voor een bepaald soort parket is dan ook afhankelijk van de persoonlijke wensen en voorkeur, maar ook van het budget dat besteed kan worden aan de vloer.

Een houten vloer heeft een nostalgisch karakter en geeft een extra warme sfeer aan de woning. Er zijn verschillende houtsoorten geschikt, maar de meest voorkomende houtsoort die gebruikt wordt voor het vervaardigen van een vloer is eiken. Deze houtsoort staat garant voor duurzaamheid en sterkte, en wordt vooral daarom ook veel toegepast. Keuze voor een soort eikenhout

Als de beslissing is genomen om een eiken houten vloer te kopen dan bent u er nog niet. Er zijn namelijk diverse soorten
met elk andere eigenschappen, zodat er daarvoor nog een keuze moet worden gemaakt. Om een voorbeeld te geven van de verschillende soorten
kunt u denken aan Frans, rood Amerikaans
of aan wit Amerikaans eiken. Stuk voor stuk zijn dit soorten
waar men een fantastische eiken vloer van kan creeuml;ren. Verderop zal er worden ingegaan op de specifieke eigenschappen van deze eiksoorten. Kenmerken van de verschillende soorten

Een voorbeeld van een kenmerkende eigenschap die terug te zien is
bij de verschillende eiksoorten is de duurzaamheid en sterkte van het eiken.

Voor wat betreft eacute;eacute van de specifieke eigenschappen van de Franse
soort kan gesteld worden dat deze houtsoort een lichte kleur heeft, erg slijtvast is en een harde eiksoort is.

De naam rood Amerikaans geeft al aan dat deze eiken houten vloer roodachtig van kleur is, een grove structuur heeft ten opzichte van de overige soorten en dat er meerdere afwerkingen op toegepast kunnen worden.

Het voordeel van het wit Amerikaans eiken is dat
dit erg licht is, maar bovendien niet snel de neiging heeft om te verkleuren. Een eiken vloer van dit type past vrijwel in elk interieur of er nu sprake is van een moderne en strakke inrichting of juist van een landelijke stijl.

Een ander voorbeeld van een vloer die
ouder aandoet kan prima bewerkstelligd worden door de vloerdelen op een speciale manier te behandelen, zoals het trommelen. Dit past perfect in een monumentaal pand of een leuke woonboerderij.

Een oude uitstraling wordt ook bewertkstelligd met oude vloerdelen die bijvoorbeeld uit een ander oud pand komen en nu voor hergebruik in aanmerking komen.
© Beboparket - 2012 - Alle rechten voorbehouden! - Beboparket Houten Vloeren Link Partners