Beboparket - Houten vloeren!
Deze week fabrieksleegverkoop!Antieke houten vloeren van jatoba Eeacute van de populaire houten vloeren is de Jatoba vloer die over bijzondere eigenschappen beschikt en een warme uitstraling geeft aan de woning. Dit materaal is overigens in een aantal verschillende varianten verkrijgbaar.
Over de Jatoba vloer
Jatoba staat ook wel bekend onder de naam Rode Locus en behoort tot de categorie tropisch hardhout. Het is afkomstig uit Midden Amerika en Zuid Amerika, waar het groeit in een tropische omgeving. Een Jatoba vloer past prima bij een klassieke inrichting, maar door het uiterlijk van dit product kan deze ook prima uitkomen in een moderne en strakke woninginrichting. De kleur ervan verandert bij blootstelling aan het zonlicht naar een mooie en warme rode kleur. Een duurzame en sterke houtsoort

Een voorbeeld van een specifiek kenmerk van Jatoba is dat deze gemaakt wordt van een zeer harde houtsoort en daardoor als duurzaam en sterk mag worden beschouwd. Er mag dan ook een lange levensduur van verwacht worden, waarbij het materiaal zijn mooie uitstraling blijft behouden.

Een ander bijzondere eigenschap is dat op dit hout geen knoesten aanwezig zijn, die wel vaak terug te zien zijn bij andere houten vloeren. Door het ontbreken van knoesten maakt het dat deze ondergrond uitermate geschikt is voor alle typen van interieurs, zowel de landelijke, klassieke als moderne stijl.

Aangezien Jatoba na verloop van maanden door het zonlicht zal verkleuren wordt altijd aangeraden om gedurende de eerste periode geen kleden en dergelijke erop te plaatsen. Dit om te voorkomen dat er verkleuringen optreden rondom het kleed en het hout eronder niet zal verkleuren.

Bij het kopen ervan kan er verder nog rekening worden gehouden met het gegeven dat Jatoba dus een houtsoort betreft die donkerder wordt en dus beter uitkomt in een ruimte waar veel lichtinval is. Ook omdat de reflectie van licht minder sterk aanwezig is bij deze ondergrond.

Het is mogelijk om ervoor te kiezen om de vloer zelf te leggen als er maar rekening mee wordt gehouden dat de ondervloer egaal is, zodat deze strak en recht in komt te liggen.

Een Jatoba vloer heeft over het algemeen een zacht dessin van lijnen hoewel er af en toe wat hardere lijnen naar voren komen die juist het extra karakter eraan geven.

Kenmerken en voorbeelden van planken

Planken kunnen tot hun recht komen in elk interieur varieuml;rend van een klassieke en moderne inrichting tot een landelijke stijl of een gecombineerde stijl. In een moderne woning kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor
een soort
die er strak en gaaf uitziet zonder de opvallende aanwezigheid van knoesten en barsten. Bij een landelijke inrichting gaat de voorkeur waarschijnlijk uit naar planken waar wel knoesten en barsten in te zien zijn om de natuurlijke uitstraling te benadrukken.

Een voorbeeld van houtsoorten die vaak gebruikt worden om planken van te maken zijn onder meer eiken, Merbau en Jatoba. Ook grenen is vanwege de lichte uitstraling en prijsklasse geliefd bij veel mensen.

Planken hebben een natuurlijke uitstraling. Door te kiezen voor authentieke oude planken komt deze uitstraling nog meer tot zijn recht. Een alternatief zijn nieuwe planken die een verweerd uiterlijk hebben gekregen doordat ze getrommeld of gerookt zijn.

Voor de afwerking kan men denken aan het bewerken met olie of het aflakken ervan. Een glanzende vloer kan men verkrijgen door de planken in de was te zetten.

Planken vloeren kunnen normaal gesproken op elk type ondergrond gelegd worden als er maar voor gezorgd wordt dat deze egaal is.
Oude houten vloeren Vooral als men een woning heeft waar men een ouderwetse en natuurlijke sfeer aan wil geven is de keuze voor een oude vloer ideaal te noemen. Deze kan van diverse materialen vervaardigd zijn en op een dusdanige manier bewerkt zijn dat een nieuwe er uitziet als een echte oude.

Oud hout
voor een authentieke sfeer

Bij een oude vloer kan men een onderscheid maken tussen een die gelegd wordt en bestaat uit echt oud materiaal en tussen een die nieuw is, maar door een speciale behandeling een oud karakter krijgt.
Voor een oude vloer kan men zowel kiezen uit hout als uit een ondergrond van plavuizen. Vervaardigen, behandelen en leggen

Eeacute van de mogelijkheden die er zijn om een oude vloer te creeuml;ren is door een houten vloer een speciale behandeling te geven, waarbij men ook wel spreekt van een gerookte of een vloer die getrommeld is. Ook met hardwaxen kan men een oud resultaat bereiken.

Voor wat betreft de houtsoorten zijn er ook meerdere keuzemogelijkheden en kan men kiezen voor een variant met veel knoesten en barsten.

Als men een oude vloer wil van plavuizen zijn er ook diverse mogelijkheden.

Er zijn volop mogelijkheden voor het leggen van een authentieke houten vloer, waarbij men kan denken aan houten delen die bijvoorbeeld afkomstig zijn uit een klooster of uit een kasteel.

Ook zijn er verschillende opties met betrekking tot het vervaardigen van een oude vloer door van bestaand oud hout dat bijvoorbeeld afkomstig kan zijn van oude balken waaruit houten delen gezaagd kunnen worden.
Verouderde houten vloeren Eeacute van de soorten vloeren die een bijzonder karakter hebben en daarmee een speciale uitstraling geven aan een woning zijn verouderde vloeren. Deze geven een geheel eigen stijl en sfeer aan een woning en wordt dan ook om die reden aangeschaft.
Karakter en stijl
De keuze wordt vooral gemaakt door mensen die een bepaald karakter aan de woning en het interieur willen meegeven. Het gaat dan ook vaak om monumentale panden of woonboerderijen waarin men graag het oude karakter wil benadrukken. Door gebruik te maken van de mogelijkheden met betrekking tot verouderde vloeren kan dat resultaat bereikt worden. Vaak denkt men hierbij al gauw aan houten vloeren die door de jaren heen een oud aanzicht hebben gekregen. Er zijn echter ook legio mogelijkheden om te kiezen voor een ander materiaal, waarbij men onder meer kan denken aan oude plavuizen die opnieuw gelegd kunnen worden. Authentieke en nieuwe behandelde verouderde vloeren

In elk geval kan er een onderscheid gemaakt worden tussen authentieke verouderde of nieuwe vloeren die een speciale behandeling ondergaan en daardoor de typische kenmerken hiervan krijgen. Een bekende methode om een verouderd karakter mee te geven is het trommelen van houten vloerdelen.

Als er gekozen wordt voor een authentieke verouderde uitvoering zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor een al bestaande oude vloer die afkomstig kan zijn uit een klooster of een pakhuis. Een andere mogelijkheid is dat er van oude houten balken vloerdelen worden gezaagd.

Als er gekozen wordt voor een verouderde vloer is het raadzaam om eacute;eacute of meerdere showrooms te bezoeken waar deze zijn uitgelegd, zodat er een duidelijke indruk kan worden opgedaan en men kan zien welke soort
het meeste aanspreekt.

Een voorbeeld van een typisch kenmerk is ook dat er sprake is van een nostalgisch karakter met een warme uitstraling en sfeer. Informatie over houten vloerdelen Eeacute van de keuzemogelijkheden voor een vloer is het leggen met vloerdelen. Hiermee wordt een houten vloer bedoeld waarvan de delen uit planken bestaan. Er is een ruim aanbod hierin waarbij er een keuze gemaakt kan worden uit diverse soorten hout.


© Beboparket - 2012 - Alle rechten voorbehouden! - Beboparket Houten Vloeren Link Partners