Beboparket - Houten vloeren!
Deze week fabrieksleegverkoop!Afzelia voor een duurzame vloer
Afzelia wordt in de meeste situaties als parket gelegd, maar er bestaan ook zeker mogelijkheden om voor een plankenvloer te kiezen. Afzelia is de naam van een houtsoort en wordt door de typerende kenmerken niet alleen gebruikt om vloeren van te vervaardigen, maar is ook uitermate geschikt om meubels van te maken en bijvoorbeeld traptreden. Dit geeft al aan dat het om een duurzame houtsoort gaat. Een Afzelia, of beter gezegd het hout ervan, is afkomstig uit Afrika en betreft een tropische houtsoort. Andere benamingen voor Afzelia hout zijn
Doussie en Apa. Een vloer van Afzelia kan verschillende soorten van dit hout betreffen die elk over eigen karakteristieke kenmerken beschikken en een andere uitstraling hebben. Specifieke kenmerken van Afzelia

Een voorbeeld van een kenmerk van Afzelia hout is dat nadat het gekapt is in eerste instantie een witgele kleur vertoond wordt. Na een paar dagen blootgesteld te zijn geweest aan zonlicht zal het hout verkleuren naar oranjebruin.

Wie kiest voor een Afzelia vloer zal er rekening mee moeten houden dat de kleur niet egaal zal zijn, maar net als bij andere houtsoorten verschillende kleurschakeringen kan hebben. Deze kleurschakeringen zijn natuurlijk ook meteen de charme ervan. Overigens zal de kleur na verloop van jaren donkerder worden net zoals men bij veel bij andere houtsoorten gewend is.

Een typisch kenmerk van Afzelia is dat dit in vergelijking met bijvoorbeeld eiken parket tot wel anderhalf keer zo hard is. Met parket van dit hout zijn er verschillende mogelijkheden om een bepaald dessin aan te brengen, zoals een visgraatmotief of een blokkenmotief.

De Afzelia vloer kan op meerdere manier afgewerkt worden, waarbij de persoonlijke voorkeur voor olie of lak van belang zal zijn.
Eiken lamelparket voor en nadelen Met betrekking tot de keuze voor een eiken vloer zijn er uiteenlopende mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor een authentieke en karakteristieke eiken vloer, maar behoort het ook tot de mogelijkheden om diezelfde uitstraling, maar met het gemak van onderhoud en simpele reiniging, te kiezen voor lamelparket.

© Beboparket - 2012 - Alle rechten voorbehouden! - Beboparket Houten Vloeren Link Partners